Onze behandelingen

Preventie

We raden onze patiënten aan regelmatig op controle te komen. Zo kunnen we problemen tijdig opsporen en behandelen indien nodig. Ook om in orde te blijven met het mondzorgtraject bij uw mutualiteit, is een jaarlijkse controle noodzakelijk.

Soms is het nodig radiografieën te maken. Meld in dat geval zeker of u mogelijks zwanger bent!

Restauratief

Indien tijdens de controle bij u een gaatje ontdekt wordt, of er breekt een stukje van uw tand, dan herstellen we dit met een vulling. Hiervoor gebruiken we enkel de witte, esthetische composietvullingen. Deze zijn beter voor het behoud van uw tandweefsel dan de grijze amalgaam vullingen.

Vals gebit tand prothese kunststof vita candulor implantaat implantaten Astra Straumann Nobel Biocare

Protheses en implantaten

Indien u een of meerdere tanden mist, kan u deze laten vervangen door middel van een uitneembare prothese of kunstgebit.
Wil u liever vaste tanden, dan kunnen we gebruik maken van implantaten. Dit kan zowel voor een of meerdere ontbrekende tanden, als voor een volledig edentate patiënt.
Er bestaan verschillende, uiteenlopende mogelijkheden en uitvoeringen. U maakt best een afspraak voor een advies op maat.

Invisalign - clear aligners - onzichtbare beugel - orthodontie - blokjes - ClearCorrect - SureSmile Dentsply

Orthodontie

CLEAR ALIGNERS
Volwassenen kunnen bij ons terecht voor een orthodontische behandeling met clear aligners. Dit zijn doorzichtige beugeltjes die je 20 tot 22 uur per dag draagt. Een behandeling met clear aligners duurt tussen de 3 en 24 maanden.
Om te bekijken of clear aligners voor u een mogelijkheid zijn, maakt u best een afspraak. U kan altijd vrijblijvend een 3D simulatie laten maken van welk resultaat u zou kunnen bekomen met clear aligners.

ORTHODONTIST
Voor blokjes bij volwassenen en kinderen, verwijzen wij u door naar de orthodontist.
Bij kinderen is meestal pas een correctie nodig na het uitvallen van de melktanden, maar bij sommige problemen is een beugel nodig op vroegere leeftijd. Indien uw kind regelmatig op controle komt, kunnen we de wisseling goed opvolgen en u op het juiste moment doorverwijzen naar de orthodontist.

Esthetische tandheelkunde - bleachen - facings

Esthetisch

Als u graag wittere tanden wil, kan u deze bleachen. U brengt hiervoor 's nachts of overdag een gel aan op de tanden door middel van een bleachingbeugel die op maat van uw mond wordt gemaakt. Na 10 tot 14 dagen zijn de tanden enkele tinten lichter.
Voor grotere aanpassingen in kleur en vorm van de tanden kunnen facings vervaardigd worden. Hierbij wordt een schildje op de tanden aangebracht. Deze kunnen in verschillende materialen vervaardigd worden.

Kinderen - poetsen - narcodontie - tandarts

Kinderen

Het is aangeraden met uw kind op controle te komen vanaf het moment dat de eerste tandjes doorbreken. Zo kan uw kind van jongs af aan wennen aan het tandartsbezoek.